Omgeving

Mas Caraus bevindt zich op de grens van het Kartharen-gebied. Recent wetenschappelijk historisch onderzoek toont aan dat in dit deel van de Pyreneeën Oriëntaal, en dus niet in zuid Engeland, de legendarische "Graalburcht" heeft gestaan.
Al veel langer is bekend dat in dit gebied enkele ley-lijnen elkaar kruisen, waardoor deze streek ook wel het hartchakra wordt genoemd.
Velen genoten reeds van de helende energie van deze bijzondere plek en deden hier lang doorwerkende en diepe ervaringen op. Kortom, een plek die bij iedereen indruk maakt en waarvan de herinnering nog lang, inspiratie, kracht en vreugde biedt.

Zonsondergang in de bergen

Hoe schitterend en energierijk de Pyreneeën zijn, behoeft geen betoog. Voor natuurgenieters biedt het onbeperkte mogelijkheden tot wandelen, fietsen, en klimmen in beschermde natuurgebieden of zomaar in de buurt.
Genietend van prachtige vergezichten is elke tekenaar, schilder en fotograaf hier op zijn plaats.

Even rustend in zo’n pittoresk bergdorpje met een glas lokale wijn.

Even rustend in zo’n pittoresk bergdorpje met een glas lokale wijn, voel je je als God in Frankrijk. Oude vestingstadjes als Collioure aan de Middelandse-zeekust, of als Prats de Mollo in de bergen, zijn op korte afstand bereikbaar. Een dagje aan het strand in Argeles sur Mer of, net over de grens, in het spaanse Rosas is puur vakantie. Ook het spaanse Figueras, met het wereldberoemde Dali-museum is een bezoek meer dan waard.
En voor wie liever gaat winkelen; het gezellige Perpignan wacht op je, terwijl het op de grens gelegen belastingparadijs Perthus een uitdaging vormt.

Oude vestingen en burchten onder handbereik

Voor de in historie geïnteresseerden is het aan oude vestingen en burchten rijke Katharenland onder handbereik. Een bezoek aan Montsegur is ronduit een belevenis. Het iets verder gelegen Carcasonne is als een ommuurde stad geheel in stand gebleven.
Je waant je er (weer terug?) in de middeleeuwen.

 

Facebook   Twitter   Google   Email   gmail